Berga Juridische Diensten

Vrije vervanging zzp’ers niet meer geldig in modelovereenkomsten

Vrije vervanging

 

De Belastingdienst heeft de goedkeuring van modelovereenkomsten ingetrokken voor opdrachten m.b.t. de zgn. ‘vrije vervanging’. Deze wijziging gaat in per 1 januari 2024. Grote impact zal dit niet alleen op de zzp’ers en opdrachtnemers, maar ook op de verhouding tot de opdrachtgever en toekomstige relatie/werkzaamheden. Het is daarom van belang tijdig je modelovereenkomst te checken of deze (nog) synchroon loopt met de laatste juridische inzichten en vereisten. Zo wordt voorkomen dat er vanaf begin volgend jaar onnodig loonbelasting verschuldigd is.  

 

 Laat hier uw modelvereenkomst checken/wijzigen/aanvullen!

 

 

Werkgeversgezag

 

De goedkeuring voor modelovereenkomsten die zien op ‘geen werkgeversgezag’ blijft overigens ongewijzigd. Deze modellen kun je gerust blijven gebruiken, tenminste als deze inhoudelijk gezien op de juiste wijze samen vormgegeven. Laat de juristen van Berga juridische diensten uw modelovereenkomst checken en/of wijzigen.

 

Deliveroo-arrest

 

De Hoge Raad heeft het Deliveroo-arrest uitgemaakt dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst en niet – zoals Deliveroo betoogde – op basis van een zzp-overeenkomst. De Hoge Raad bepaalde daarbij, dat ingeval van ‘vrije vervanging’, er wel degelijk sprake kan zijn van een arbeidsovereenkomst. Daarom heeft de Belastingdienst besloten de goedkeuring van de modelovereenkomsten die gebaseerd zijn op vrije vervanging in te trekken.

 

Modelovereenkomsten

 

Een modelovereenkomst dient goedgekeurd te zijn door de Belastingdienst willen opdrachtgevers en opdrachtnemers deze rechtmatig gebruiken. Deze modellen zijn in de kern zo opgesteld dat er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst. Zo zijn er o.a. modellen die gebruikt kunnen worden in omstandigheden waarbij geen sprake is van enig werkgeversgezag, of waarin de opdrachtnemer vrij vervangbaar is, of waarbij een opdrachtnemer via een intermediair voor een derde werkt. Zo komt vrijheid van de zzp’er in eigen zelfstandig gezag, beheer en uitvoering van zijn opdrachten, optimaal tot uiting en vindt een scherpe afbakening met de arbeidsovereenkomst plaats.

 

Algemene modelovereenkomst ‘Vrije vervanging’

 

Voor u als opdrachtgever én opdrachtnemer is het goed om te weten dat de Belastingdienst de eerder verleende toestemming en goedkeuring t.a.v. modelovereenkomsten welke zijn gegrondvest op de ‘Vrije vervanging’ nu intrekt als gevolg van het hiervoor aangehaalde Deliveroo-arrest in. Niet alleen betreft het hier de algemene modelovereenkomst ‘Vrije vervanging’; óók gelden de nieuwe vereisten voor de eerder goedgekeurde modelovereenkomsten t.b.v. branches en beroepsgroepen als ook betreffende de individuele overeenkomsten. Dit type modelovereenkomsten geven zowel voor de opdrachtgever en opdrachtnemer geen juridische houvast meer waar het gaat om de eerder goedgekeurde zzp-constructie. Deze zzp-constructie vervalt aldus bij deze modelovereenkomst. Zonder nadere aanpassing of vervanging van je modelovereenkomst is de kans groot dat je als opdrachtgever en opdrachtnemer geconfronteerd gaat worden met een naheffing, aangezien de rechtsverhouding al snel gekwalificeerd zal worden als zijnde arbeidsovereenkomst i.p.v. een zzp-overeenkomst.

 

Waar nu op te letten & hoe nu verder?

 

Wij adviseren opdrachtgevers en opdrachtnemers die werkzaam zijn op basis een modelcontract betrekking hebben op de vrije vervanging, om zo spoedig mogelijk deze overeenkomst te laten checken en zo nodig aan te passen aan de huidige juridische vereisten. De juristen van Berga juridische diensten helpen u daarbij en geven u precies aan wat nodig is om de modelovereenkomst te beoordelen, deze zonodig te wijzigen en eventueel (ook) passend te maken in de vorm van een nieuw op te zetten zzp-overeenkomst. Niet alleen de inhoud van het contract dient aangepast te worden, partijen doen er ook goed aan de inhoud en uitvoering van de werkzaamheden te herijken.

 

Laat hier uw modelvereenkomst checken/wijzigen/aanvullen!

 

Professionele begeleiding bij modelovereenkomsten

 

Bij Berga Juridische Diensten zijn we gespecialiseerd in het opstellen, beoordelen en aanpassen van modelovereenkomsten. Ons team zorgt ervoor dat uw overeenkomst op maat wordt gemaakt, gecheckt of gewijzigd, om uw onderneming optimaal te ondersteunen.

 

Voordelen van een up to date modelovereenkomst:

 

1.   Duidelijkheid: Over de rechten en plichten van elke partij.

2.   Zekerheid: Voor alle betrokkenen, vermindering van conflicten.

3.   Bescherming: Garanderen van bedrijfscontinuïteit en belang.

 

 

Geheel op maat maken, checken en/of wijzigen van uw modelovereenkomst

 

We zorgen ervoor dat uw modelovereenkomst volledig op maat is, afgestemd op de unieke behoeften van uw onderneming. Wilt u uw huidige overeenkomst laten toetsen of bijwerken naar de laatste juridische standaarden? Wij staan voor u klaar!

 

Laat hier uw modelvereenkomst checken/wijzigen/aanvullen!

 

 

 

Snelle levering | Full-service | Vaste prijs € 495,-

 

Omdat wij je modelovereenkomst altijd op maat maken, werken we met een overzichtelijke en duidelijke vragenlijst. Op deze manier verkrijgen we basisinformatie over uw onderneming. Ook weten we dan goed wat uw evt. wensen en ideeën zijn die we dan kunnen opnemen in de modelovereenkomst.

 

Binnen gemiddeld 15 werkdagen dagen leveren wij een aangepast modelovereenkomst op, geheel afgestemd op behoeften van u en uw onderneming. Binnen onze vaste scherpe prijs van € 495,- bieden wij tevens een full-service, zodat u met al uw vragen en wensen over uw modelovereenkomst bij ons terecht kunt. Ook kunnen we een geheel nieuw zzp-overeenkomst samenstellen.

 

 

Bel ons voor een gratis adviesgesprek!

 

 

Waarom Berga Juridische Diensten inschakelen?

 

Deskundigheid: Wij zijn specialisten op het gebied van modelovereenkomsten. Wij combineren diepgaande juridische kennis met een praktische bedrijfsaanpak om modelovereenkomsten op te stellen die op maat zijn gemaakt voor jouw bedrijf.

 

Persoonlijk: Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Wij nemen de tijd om jouw bedrijf te begrijpen en jouw specifieke behoeften te bepalen.

 

Transparant: Onze prijzen zijn concurrerend en transparant. Geen verrassingen, je weet altijd waar je aan toe bent.

 

 

Onze juridische experts stellen uw modelovereenkomsten op maat op!

 

Bij Berga Juridische Diensten staan wij voor kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid. Als toegewijde juridische experts brengen wij jarenlange ervaring en inzicht in jouw bedrijf, wat ons in staat stelt om juridische oplossingen op maat te bieden die passen bij jouw specifieke behoeften.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Jouw bedrijf verdient de best mogelijke juridische begeleiding. Kies daarom voor Berga Juridische Diensten!

 

Neem vrijblijvend contact op voor vragen over uw modelovereenkomst!

 

 

Jouw voordelen

 

  • Jouw modelovereenkomsten worden opgesteld, gecheckt en/of gewijzigd door een ervaren jurist;
  • Door onze jarenlange ervaring weten wij wat er speelt in jouw branche en wat er nodig is om jouw modelovereenkomsten op maat te maken;
  • Je bent verzekert van een full-service en een vaste prijs. Wij brengen nooit extra kosten in rekening;
  • Wij bieden een snelle levering;
  • Stel zoveel vragen stellen als je wilt;
  • Met een duidelijke en overzichtelijke vragenlijst weet je precies welke basisgegevens wij van je nodig hebben om jouw

modelovereenkomst op te maken, te checken of aan te vullen.

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

 

 

Toepassingen modelovereenkomsten

 

Berga Juridische Diensten begeleidt en adviseert op het gebied van modelovereenkomsten. Dit is mogelijk in verschillende ondernemingsvormen, waaronder maar niet beperkt tot:

 

 

·       Eenmanszaak

·       Vennootschap onder firma (VoF)

·       Commanditaire vennootschap (CV)

·       Besloten vennootschap (BV)

·       Naamloze vennootschap (NV)

·       Coöperatie

·       Vereniging

·       Stichting

·       E-commerce bedrijven

·       Zakelijke dienstverleners

·       Detailhandel

·       Groothandel

·       Productiebedrijven

·       Bouwbedrijven

·       Vastgoedbedrijven

·       Technologische startups

·       Zakelijke consultancy

·       Horecabedrijven

·       Non-profitorganisaties

·       Gezondheidszorg organisaties

·       Financiële dienstverleners

·       Transport en logistiek bedrijven

·       Agrarische bedrijven

·       MKB-bedrijven

·       ZZP’ers

 

 

 

Heeft u andere vragen, rechtsbijstand of ander advies nodig?

 

Wij verstrekken naast persoonlijke en online juridische adviezen, ook juridische diensten op maat, zoals het op maat maken, checken en/of wijzigen van je modelovereenkomsten, contracten of andere documenten. Onze diensten kunt u ook snel en makkelijk online bestellen op www.webshop.bergajuridisch.nl

 

Daarnaast treden we zo nodig in onderhandeling met je wederpartij als het gaat om bijvoorbeeld contractvorming, conflictbehandeling, of staan u bij in arbeidsbemiddeling. Ook starten we zonodig een gerechtelijke procedure voor je op.

 

Zoekt u persoonlijk en deskundig op maat advies of wil je een procedure starten? Kies dan voor de juridische diensten van BERGA en meld je zaak aan via www.bergajuridisch.nl en vul het contactformulier in. Je kunt ons ook altijd bereiken via: info@bergajuridisch.nl of bel ons: 06-36331675.

 

Onze meest voorkomende rechtsgebieden

 

Wij verstrekken juridische diensten aan particulieren en ondernemers op gebied van:

 

 Bekijk onze diensten op onze website & webshop

 

Bekijk onze website: www.bergajurdisch.nl & webshop: www.webshop.bergajuridisch.nl

In onze webshop kun je terecht voor het bestellen van onze telefonische en online diensten, zoals juridisch advies en het laten opmaken, checken of wijzigen van nieuwe of bestaande contracten, voorwaarden of overige documenten.

 

We zijn je graag van dienst!