Berga Juridische Diensten

Parkeermeter werkt niet en andere parkeerproblemen…

 

 

Defecte parkeermeter

 

De automobilist in deze zaak zag zich geconfronteerd met een defecte parkeermeter. Wat kun je dan doen? Je probeert te betalen met een parkeerapp of zoekt een andere parkeermeter op. In de tussentijd staat je auto al wel op de gewenste parkeerplek en is parkeertijd inmiddels ook ingegaan. Kans op een boete tussen het moment van parkeren en het geldig laten registreren van je kenteken en/of betalen van de vereiste parkeertijd ligt daarmee in het verschiet.

 

Onduidelijkheden

 

Waar je in de ene gemeente alleen met pin kan betalen, kan dat in een andere soms alleen met cash wat aangewezen parkeermeters betreft. Wat je rechten in voorkomende gevallen zijn als het gaat om defecte meters was tot op heden niet duidelijk. In voorliggende zaak die uiteindelijk uitmondde in een uitspraak van het Hof Den Haag had de automobilist naarstig gezocht naar een wel werkende parkeermeter in de buurt. Die was er niet. Daarbij moet het niet zo zijn, althans het Hof, dat – geparafraseerd gesteld – een automobilist kilometers om moet rijden om een wel werkende meter te vinden.

 

Gemeente legt parkeerboete op

 

Van de betreffende gemeente kreeg de automobilist in eerste instantie een parkeerboete opgelegd. Vervolgens ging de automobilist in bezwaar welke ook door de gemeente werd afgewezen.

 

Rechtbank: boete terecht opgelegd

 

Bij de rechtbank ving de automobilist eveneens bot, omdat hij zich – gechargeerd gesteld –  niet genoeg had ondernomen om een wel werkende meter te vinden. De automobilist had wel degelijke diverse acties ondernomen om toch het verschuldigde parkeergeld te voldoen en ging daarop in hoger beroep.

 

Hof: boete van tafel

 

Het kan verkeren. De automobilist vond eigenlijk gehoor bij het Hof. Die stelde dat bij een defecte parkeermeter, een automobilist diende aan te tonen (bewijzen) dat deze defect was. Daarvoor kan elke verklaring gebruikt worden, ook getuigenbewijs of een foto. Probeer, wanneer mogelijk, via een parkeerapp, met pin of cash te betalen en/of zoek zonodig naar een zich in de buurt bevindende wel werkende parkeermeter. Lukt het dan nog niet? Dan is het risico van niet-betalen niet meer voor de automobilist, maar voor betreffende handhavende gemeente of andere door haar gemandateerde/gedelegeerde instantie.

 

Cash of parkeerapp?

 

Goed nieuws voor automobilisten die bij een (defect) parkeermeter geen keuze hebben dan met cash of via een parkeerapp te betalen; dat kan de gemeente kan dat niet verplichten. Met pin betalen dient voldoende te zijn.



 

Onterecht een parkeerboete ontvangen?

 

Wij helpen je met bezwaar en eventueel (hoger) beroep!

Lees hier hoe we namens jou bezwaar kunnen indienen of in beroep kunnen gaan.

 

 

 

Parkeerboete ontvangen? Wij helpen je bij het indienen van bezwaar of beroep!

 

Of heeft u andere vragen en/of juridische problemen?

De juristen van BERGA juridische diensten verstrekken passend juridisch advies en bijstand en zijn u zo nodig van dienst in een gerechtelijke procedure.

 

 

 

 

Heeft u andere vragen of ander advies nodig?

 

Wij verstrekken naast persoonlijke en online juridische adviezen, ook juridische diensten op maat, zoals het op maat maken, checken en/of wijzigen van uw modelovereenkomsten, contracten of andere documenten. Onze diensten kunt u ook snel en makkelijk online bestellen op www.webshop.bergajuridisch.nl

 

Daarnaast treden we zo nodig in onderhandeling met de wederpartij als het gaat om bijvoorbeeld contractvorming, conflictbehandeling, of staan u bij in arbeidsbemiddeling. Ook starten we zonodig een gerechtelijke procedure voor u op.

 

Zoekt u persoonlijk en deskundig op maat advies of wil je een procedure starten?

Kies dan voor de juridische diensten van BERGA en meld je zaak aan via  www.bergajuridisch.nl en vul het contactformulier in. U kunt ons ook altijd bereiken via: info@bergajuridisch.nl of bel ons: 06-36331675.

 

Onze meest voorkomende rechtsgebieden

 

Wij verstrekken juridische diensten aan particulieren en ondernemers op gebied van:

 

Privaatrecht

Consumentenrecht

Huurrecht

Arbeidsrecht

Modelovereenkomsten

Ondernemingsrecht

Aansprakelijkheidsrecht

Schadevergoedingsrecht   

Contractenrecht

Verbintenissenrecht

Strafrecht

(o.a. zaken voor de politierechter, kantonrechter, appèladvies)

Bestuursrecht

(o.a. bij het indienen van bewaar en beroep, sociaal zekerheidsrecht,

 WW, ZW, Participatiewet)

 

Bekijk onze diensten op onze website & webshop

 

Bekijk onze website: www.bergajurdisch.nl & webshop: www.webshop.bergajuridisch.nl

In onze webshop kunt u terecht voor het bestellen van onze telefonische en online diensten, zoals juridisch advies en het laten opmaken, checken of wijzigen van nieuwe of bestaande contracten, voorwaarden of overige documenten.

 

We zijn u graag van dienst!